Salibandyn Pelisysteemit 2-2-1, 1-2-2, 1-3-1 ja 2-1-2

Salibandyn pelisysteemit ja asetelmat ovat periaatteessa näkyvissä vain kuin joukkue on menettänyt pallon ja vaihtanut hyökkäyksestä puolustukseen, tai juuri vaihtaessa puolustuksesta hyökkäykseen, eli pelin käännössä ja nopeassa vastahyökkäyksessä.

Olen lisännyt sivulle muutamia esimerkkejä eri pelisysteemeistä ja asetelmista salibandyssä, kuten 2-2-1, 1-2-2, 1-3-1 ja 2-1-2. Asetelmia voi pelata monella tavalla, esim. hyökkäävä, puolustava ja oikea tai vasen panoitteisena.

Systeemit voivat myös vaihdella riippuen joukkueesta, valmentajasta, pelaajista ja heille annetuista rooleista, eli sivun esimerkin 2-2-1 ei tarvitse olla sama kuin miten kaikki pelaavat 2-2-1 systeemillä.

Kuvissa on merkattu vihreät alueet, missä pallo halutaan voittaa ensisijaisesti. Punaiset alueet kuvaavat, vaarallisia tai pelisysteemin / asetelman heikkouksia.

Toistaiseksi en ole lisännyt sen enempää tekstiä tai kuvausta asetelmille, mutta tulen tekemään sen ajan mittaan, eli palaa sivulle 😉 Tulen myös lisäämään eri avauksia tai yksityiskohtia joilla voi purkaa eri systeemejä.

Salibandy harjoitteita ja harjoitukset – Osta salibandyn harjoitepaketit täältä >>

Did you like this? Share it:

Leave a Reply